marți, 9 decembrie 2008
Stiri noi: Geoana: Negocierile decisive cu PD-L au loc miercuri
PD-L si PSD au avut marti o runda incurajatoare de negocieri, dar potrivit liderului social-democrat Mircea Geoana, miercuri se vor stabili cu "partenerii" democrat-liberali punctele decisive. Deci, suspansul continua.Daca presedintele PD-L Emil Boc s-a aratat mai retinut in afirmatii, Mircea Geoana a parut satisfacut de negocieri, care "au avansat din punct de vedere programatic pe numeroase domenii".Astfel, se pare ca cele doua tabere s-au inteles in privinta componentei sociale, in legatura cu solutiile pentru cresterea pensiilor mici, a salariilor mici, sprijinul pentru agricultura si dezvoltare in zona rurala."Evident sunt si subiecte care necesita o discutie mai aprofundata [...] intr-o noua runda de negocieri, la pranz, maine (miercuri n.red)", a explicat Mircea Geoana.Marul discordiei in discutiile dintre cele doua partide ramane UDMR, dorit de una dintre parti si respins de cealalta.
luni, 8 decembrie 2008
Apel catre fortele naturii : Ploaie pentru Romania !
Crapa pamantul ! Nu tot, ci mai ales cel din Romania. Si ca sa fim si mai exacti ii citam pe cei de la Administratia Nationala de Meteorologie, care spun ca in zona de sud, sud-est si de este s-a instalat fenomenul de seceta pedologica extrema. Judetele care se confrunta cu cea mai scazuta rezerva de umiditate sunt Iasi, Vaslui, Galati, Buzau, Braila, Tulcea, Constanta, Ialomita, Calarasi, Ilfov, Giurgiu si Olt. De asemenea, seceta pedologica puternica se manifesta în partea central-estica a tarii si, local, în nord. Judetele afectate de seceta la acest nivel sunt Dolj, Arges - partea de sud, Dâmbovita, Prahova, Brasov, Vrancea, Neamt, Bistrita-Nasaud si Satu Mare.Din nefericire estimarile specialistilor nu sunt cele mai optimiste. Ba mai mult, meteorologii prognozeaza ca pe parcursul lunilor iulie si august seceta extrema se va extinde la nivelul intregii tari.
Natura este un iscusit constructor
Pamîntul reprezinta o minunata îmbinare de bogatii si frumuseti, cuprinse într-un imens muzeu natural. Minunatiile greu de imaginat cum ar fi: arbori magnifici de 5000-6000 de ani, animale cu nume ciudate (ornitoringul), caderi de apa gigantice cascadele Niagara, Victoria, Angel, unde fortele naturii s-au petrecut pe ele însusi peisaje unice ca cele din Delta Dunarii, Parcul National Yellowstone, unde nu sti ce sa admiri mai întâi, unde iscusitul mester Natura a sculptat cele mai fantastice statui, din materialele cele mai diverse. Natura a creat asadar opere de basm, deoarece peste tot ea are un farmec deosebit. Astazi, mai mult ca oricând, aceste bogatii trebuie ocrotite. Dupa cum se stie tot ceea ce ne înconjoara a rezultat în urma unor ample prefaceri, petrecute de-a lungul a milioane de ani. De la aparitia sa, omul a contribuit si el, într-un anume fel, la aceste transformari. Uneori a patruns nechibzuit si consecintele nu au întârziat sa apara. Astfel poluarea apei, taierea padurilor, pasunatul exagerat, exploatarea nerationala a resurselor subterane au provocat disparitia mai multor plante, animale sau degradarea totala a unor regiuni. Defrisarea padurilor, însotita de o practicare intensa a vânatorii au avut ca urmare disparitia a peste 100 de specii si subspecii de animale. Nici plantele nu au scapare deoarece unora frumusetea florilor, altora harul lor tamaduitoare au facut ca sa fie culese si culese pâna aproape de disparitie. Din aceasta cauza în multe tari cu multi ani în urma s-au introdus legi care sa ocroteasca natura, animalele, plantele si care astazi sunt valabile.
Indonezia, lovita de fortele naturii
In absenta sistemului de avertizare care ar fi trebuit sa fie deja instalat, valurile seismice au provocat numeroase victime si distrugeri materiale insemnate.Un tsunami care a lovit luni Insula Java, parte a arhipelagului indonezian, a provocat moartea a cel putin 337 de persoane, conform unui comunicat publicat de Ministerul Sanatatii indonezian. Alte 131 de persoane sint date disparute, iar 34.013 au ramas fara case. Tsunamiul a fost provocat de un cutremur cu magnitudinea de 7,7 grade pe scara Richter, produs luni, in largul Oceanului Indian, la 180 km sud de Insula Java.Lipsa de prevenire este cu atat mai de neinteles cu cat Indonezia a suferit un cutremur devastator in luna mai, cu peste 5.700 de morti si se reface in continuare dupa devastatorul tsunami din decembrie 2004, cind au existat 170.000 de morti.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)